ren geyiği

ren geyiği

Geyikgiller (Cervidae) familyasından bir üye; Ren Geyiği (Rangifer tarandus). Ren geyikleri genelde kuzey bölgelerde yaşarlar; Norveç, İzlanda, İsveç, Finlandiya, Rusya, Alaska, Kanada ve Grönland. Dişilerinin ağırlığı 170 kg’ı bulmaktadır. Erkek ile dişi arasında kilo açısından pek fark bulunmamaktadır. Hızları 80 km’yi zaman zaman bulabilen Ren geyiklerinin yılda katettiği mesafe ise; 5000 km’yi bulmaktadır. Otlarla ve çeşitli yapraklarla beslenirler. Göçlerini büyük sürüler halinde gerçekleştirirler. Dağlık bölgelerde yaşamayı tercih ederler…

Fotoğrafcı (Photographer): Ahmet Karataş

Bunu Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir