Kartal (kuş)

Kartal, atmacagiller (Accipitridae) familyasından çok sayıda yırtıcı kuş türürnün ortak adı. Kanatları ve kuyrukları geniş, bacakları tüylü, iri yırtıcılardır. Uçuşta sıkça dönerek yükselirler. Orman ve dağlarda yaşarlar.2-3 senede ergenliğe ulaşırlar. Yaşamları boyunca eş değişmezler ve her yıl aynı yuvayı kullanırlar. Yuvaları genellikle kolay ulaşılamıyacak yerlerdedir. Yumurtayla çoğalırlar. Yavruları yavaş gelişir. 3-4 yaşına giren kartalın erişkinlere özgü tüyleri çıkar. Kanat açıklıkları 2 metreyi bulur. Kaldırabilecekleri ağırlık 10 kg’dır.

Bunu Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir