Martılar – 11

Martılar, kalabalık olarak yaşadıkları göl, bataklık ve deniz kenarlarında yuva yaparlar. Yuvaları yosunlarla örtülü olup, muntazam değildir. Martılar yuvalarına fazla bağlı sayılmazlar. Dişi martılar yuvaya bıraktığı 2-3 yumurtaya 3-4 hafta kuluçkaya yatarlar. Çıkan yavru martılar esmer renklidir.

Bunu Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir