patas maymunu

patas maymunu

Patas Maymunu (Patas Monkey [EN]),(Cercopithecus patas): Anavatanları Tanzanya’nın kurak çölleri, Sudan ve Senegal’dir. İnce vücutlara sahip olan bu maymunların; uzun kol ve kuyrukları vardır. Yaklaşık olarak vücut uzunlukları 55 cm’yi bulmaktadır. Kuyruk uzunlukları 70 cm’ye kadar çıkabilen Patas Maymunu’nun, ağırlıkları ise; 10 kg’ya yaklaşmaktadır. Erkekleri dişilerden biraz daha büyüktür. Bu maymunlar grup halinde erkek cinsin önderliğinde yaşarlar. Bazı zamanlar grup sayısı 100’e kadar çıkabilir. Ömürleri yaklaşık 20-25 yıl civarında olan bu maymunlar; bitkisel besinlerle yaşamlarını sürdürürler. Gebelikleri de yaklaşık 160 gün civarında sürmektedir…

Fotoğrafcı (Photographer): Ahmet Karataş

Not: Sadece en yukarıdaki fotoğraf Ahmet Karataş’a aittir.

Patas Maymunu:

Kaya üstündeki maymun oldukça dikkatli bakışlara sahip…

patas maymunu resmi

Maymununun yüz kısmı…

Fotoğrafcı (Photographer): Mark Kokke

maymun fotoğrafları

Bunu Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir